‘Η εκδήλωση για τα δύο χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Παρεμβάση για την Ψυχογηριατρική Υποστηρίξη των ηλικιωμένων στην Πρωτοβάθμια πραγμοτοποιήθηκε στις 07/04/2024 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τένχης Μεταξίου στο Σουφλί την οποιά παραχώρησε ευγενικά ο ύπευθυνος του μουσείου κ. Τσιακίρης Γεώργιος.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και μετά από έγκριση της ΥΠΕ στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης του κοινού που πραγμοτοποιεί το Κέντρο Υγείας Σουφλίου.Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην ενήμερωση του κοινού για το πρόγραμμα ΟΠΨΥ τις δυνατότητες που προσφέρει το έργο που έχει παράγει αυτά τα χρόνια καθώς και τις υπηρεσίες που ήδη το πρόγραμμα προσφέρει καθώς και τις νέες υπηρησίες που προσφέρει και είναι η Ψυχοθεραπευτική Παραμβέση στην Πρωτοβάθμια φροντίδα μέσω του προγράμματος Problem Adaptation Solving.
Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Ασημίνα Λαντζουράκη ως διευθύντρια του Κέτρου Υγείας Σουφλίου ενώ χαιρετισμό απεύθυνε μέσω διαδικτύου ο κ. Αντωνίος Πολίτης Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ και επικεφαλής του προγράμματος.

Ομιλητές ήταν ο κ. Θεοφάνης Βορβολάκος Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής-Ψυχογηριατρικής του ΔΠΘ και υπεύθυνος για την ομαδά Θράκης του προγράμματος ΟΠΨΥ
Η κ. Ναζίρη Βασιλική Γενική Ιατρός Επιμελητρία Α’ και υπεύθυνη ιατρός για το πρόγραμμα ΟΠΨΥ στο κέντρο υγείας της Σουφλίου και η κ. Ασημοπούλου Ιωάννα Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Σουφλίου μέλος του προγραμμάτος ΟΠΨΥ και υπεύθυνη για την εφαρμογή του προγραμματος PATH.

Παρούσες ήταν επίσης η κ. Τσιτσεκίδου Κωνσταντίνα υπεύθυνη ιατρός για το πρόγραμμα ΟΠΨΥ στο περιφεριακό ιατρό Φέρρων που έπισης υπάγεται στο Κεντρό Υγείας Σουφλίου, καθώς και η κ. Παπαδοπούλου Ανδρομάχη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ξάνθης που είναι το έτερο κέντρο Υγείας που συμμετέχει στο πρόγραμμα ΟΠΨΥ στην περιοχή της Θράκης.
Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκαν στις διευθύντριες των κέντρων Υγείας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι φορητοί υπολογιστές και τα βιβλία που χορηγεί στα πλαίσια του προγράμματος το υπουργείο στους συμμετέχοντες προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλλίτερα οι ανάγκες του προγράμματος.

Περίπου 200 ατόμα προσήλθαν στην εκδήλωση ενώ ο δήμος Σουφλίου εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Δαρούση Δημητρίο ο οποίος και αυπεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του δημαρχού και διαβεβαιώσε για τη στήριξη του Δήμου Σουφλίου στο πρόγραμμα.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια μικρή δεξίωση στους χώρους του μουσείου για τους παρευβρισκομένους στην οποίο την ευγενική χορήγια για τα εδέσματα και τα πότα είχε ο κ. Βράνης Παναγιώτης.